Haters gonna hate, but this is what I ate

 

Ni har väl inte missat Miilos bästa hashtag hatersgonnahatebutthisiswhatiate? Helt och hållet klockren i alla fall, tycker jag. Typ det jag gillar mest i mitt instaflöde är ju faktiskt snygga matbilder. Här får ni tre av mina senaste, godaste, bästa helgfrukostar. Punkt slut.

 

Publicerad 10.02.2016 kl. 09:18

Kimchilördagen

 

Det blev lördag och 10 dagar efter att kimchin åkt in i kylen. Alltså, den var äntligen färdig! Vi bjöd över Nina och Cyklisten för provsmakning. Hade tidigare i veckan hittat denna bild på Pinterest och det visade sig att Green Kitchen Stories hade värsta bästa receptet på kimchi wraps! Vi gjorde faktiskt alla tillbehör och lite till.

Ångkokade broccoli och pressade på vitlök. Så gott, ni måste testa.

Wrapsen består av salladsblad som man fyller med en massa godsaker. Till exempel kimchi, den skymtar man där borta, groddar och sesammarinerad spenat.

Och kokos- och ingefärssvampar, som var så sjukt goda, morötter och koreansk gurksallad.

Vi hade lite nudlar till också, yumyum-nudlar för att vara exakt. Så roligt att både Jonas, Nina och jag har sådana barndomsminnen av dessa nudlar.

Sen åt, åt och åt vi. Kimchin fick väl godkänt! Och fortsatte kvällen med öl och snack och lite 90-tals musik. Bra lördag!

Publicerad 02.03.2015 kl. 22:39

Kålen och chilin

 

Förra veckan var många fina dagar med mamma. Vi promenerade och gick på stan, badade och åt gott. Jag kom hem med en ny bok en dag. En bok om kimchi och andra koreanska rätter. Så nu är jag i gång ska ni veta. Efter lite research och jakten på den där koreanska chilin, så har jag äntligen saltat in kålen och i morgon väntar inläggningen. Och Nina, som du kanske ser, frukostbordet för i morgon är redan dukat!

Publicerad 17.02.2015 kl. 22:26

En citronpizza

 

De senaste veckorna har jag blivit beroende av Pinterest igen. Pinnar alla möjliga sorters bilder i mina mappar. Har blivit sjuk inspirerad att prova på en massa recept bland annat. Både det ena och andra har vi redan testat. I fredags provade vi på en citronpizza.

Ja, visst låter det lite konstigt alltså. Men vi blev sugna. Så vi gick och handlade och knådade ihop en deg (följde inte receptet där utan tog bara en vanlig pizzadeg).

Medan den jäste skar vi upp ingredienser, plockade basilika blad och öppnade en öl.

Sen var det dags att platta ut degen, plocka på mozzarellan, tunt skivad citron, basilika och ringla över olja.

Och så in i ugnen tills den fått fin färg och så var det klart!

Okej, så här smakade det. Spännande, lite surt (ja, det är väl klart) och lite som att någonting fattades (ännu osäker på vad). Vi gillar citronzest i mat men här blev det lite väl mäktigt. Citronerna borde varit ännu smalare och i mindre bitar. Sen adderade vi mera basilikablad plus salt och peppar. Men pizzan har nånting. Vi ska nog bara utveckla receptet lite och prova igen tror jag. Eller hur Jonas?

Publicerad 03.11.2013 kl. 23:24

Dumplings till middag

 

Sista oktober, riktigt deppigt höstväder ute och torsdag i dag. Då måste man göra någonting roligt efter jobbet för att inte bli helt less. Middag på Beijing 8 tänkte jag och tog Jonas med mig. Vi har glömt bort det stället lite, men nu är det dags att bli stammisar där igen.

Det är så fint där. Enkelt och stilrent med träfärgat och betong. Man dricker ur fina glas och maten serveras direkt i ångkokarna.

Vi beställde in ångkokt broccoli med vitlök (så gott), olika såser och en massa dumplings. Jonas tar alltid friterade.

Jag körde på stekta och i buljong. Gudars gott.

När vi var mätta och belåtna gick vi hem genom en regntung stad. Men vi konstaterade att hösten trots regnet är ganska fin och mysig ändå.

Publicerad 31.10.2013 kl. 21:17

En lördag med pizza, vin och vänner

 

I lördags stod pizza på schemat. Efter att jag jobbat klart korkades vinflaskor och så samlades vi hemma hos oss och började koka tomatsås och göra runda pizzor. Degen köpte vi hos pizzabagaren nedanför oss. Så bra idé!

Vi var några stycken och alla fick göra varsin pizza som vi sen provsmakade i tur och ordning. Jag gjorde en Ernst-variant med päron, getost, valnötter, honung och ruccola på. Så god.

Nina var med!

Och Frida och andra bra typer också.

Det är så skönt med ett stort kök där man kan hänga och laga mat tillsammans.

Efter att vi provsmakat sex olika pizzor fortsatte vi dricka vin och hängde i vardagsrummet.

Och sen var det sent och alla glas var tomma. Perfekt lördagskväll alltså.

Publicerad 22.10.2013 kl. 21:47

Wien del 1

 

Alltså, vilken helg vi har haft! Jag har en massa massa bilder att gå igenom, men här kommer del 1 från fredagen i Wien. Eller egentligen började det på torsdag när vi tog tåget ner till Köpenhamn och sov några fjuttiga timmar på flygfältet innan vi flög vidare.

Efter att vi åkt lite S-Bahn och U-Bahn orienterade vi oss till Julie och Peters lägenhet där vi skulle bo. Julie hade ställt till värsta frukosten! Vi åt semmel som man ska göra, med sylt och smör, och drack kaffe för att komma igång. Jag var glad att vara framme som ni ser.

Konstigt nog tog vi inga kort inne i deras lägenhet, som var helt fantastiskt fin i ett 200 år gammalt hus! I trappuppgången vakade Maria i alla fall.

Sen begav vi oss ut på stan. Bara fina hus, överallt.

Vi tog oss in till stan.

Allra bäst var att få promenera bredvid Julie igen. Hon var den perfekta guiden.

Vi tog en sväng förbi hennes skola, även den en fantastisk byggnad, med den här fina innergården där man kunde sitta och studera. Drömmen.

Mycket att se på överallt.

I centrum kryllade det av hästar och vagnar som drog runt på turister.

Mycket guldigt överallt också.

Mitt i shoppingstråket ligger en H&M-butik i ett gammalt modehus.

Så himla flott innuti med fina hyllor, trappor och hissar i mörkt trä och guld och bredvid en massa H&M-kläder! Så absurt på något sätt men ändå häftigt.

Glasskiosker överallt också.

En glad guide. Hon förklarade allt för oss på svenska! Så imponerande.

Sen tog vi en snabbtur in till St Stephens katedral.

Kyrkans färgade glasrutor skapade ett magiskt ljus på väggarna!

Vi fortsatte.

Över Donaukanalen.

Och vidare till Augarten, en stor park, för att vila benen lite och bara hänga.

I parken ligger bland annat en porslinsfabrik.

Och lite odlingar. En grön och fin oas mitt i stan liksom.

Efter en stund drog vi in till stan igen för att möta upp Peter som slutat skolan för dan. Vi möttes upp på ett cykelcafé, Radlager!

Där kunde man dricka gott kaffe, spana på snygga cyklar och till och med få cykeln servad.

Vi fortsatte, förbi små vintagebutiker.

In i en lampbutik där jag hittade den perfekta lampan! Suck, om man skulle haft råd och plats med den i väskan.

I butiken kunde man även köpa olika sorts textilsladdar, som de tillverkade på stället.

Jag hittade den perfekta väggen i glassiga färger att ta en dagens mot.

Vi gick förbi ännu mera fina hus. Tänka att bo i ett sånt!

Vi tog en sväng via en liten butik med kokböcker. Denna fina köpte Julie. Så middagsplanerna var självklara.

En typsik österrikisk rätt fick det ju bli. Vi fyllde paprikor med risotto och kokade en tomatsås till.

Vi provsmakade en massa olika österrikiska öl också och hängde i köket medans maten puttrade.

Till efterrätt blev det en till typsik österrikisk rätt, nämligen Topfenknödel.

I princip är det små degbollar som man kokar i vatten en stund. De serveras med ett sorts strössel som man stekt och bär.

Och florsocker på så klart. Det var riktigt gott! Det bästa med resor är ju all den goda mat man får prova på.

Här är Peter. Sen ägnade vi resten av kvällen åt att prata ännu mer och sedan slockna på tre sekunder. Första dagen i Wien var det.

Publicerad 21.05.2013 kl. 22:36

Vårens första rull

 

Och så här började maj i en liten videosnutt. Simon ägde oss i att longboarda, men nu är vi i alla fall i gång igen!

Låten är Get Lucky av Daft Punk som är vår favoritlåt just nu. Den spelas i alla fall från morgon till kväll hos oss.

Publicerad 06.05.2013 kl. 01:18

Och så blev det maj

 

Efter den kalla vappen möttes vi av sol i maj! Det är så skönt att få in lite dagsljus i lägenheten och skuggspel på väggarna. Första maj innebar också gäster i form av syster med pojkvän! Så efter frukost promenerade vi iväg för att hämta dem.

Vi dumpade deras väskor hemma hos oss och gick ut för att äta glass, sånt man måste göra när det är maj!

Här är de två coolingarna.

Vi hängde i den soliga parken en stund och åt glass och fick höra berättelser om vad de haft för sig på sistone.

Vi tog en sväng på stan också. Se så fina rävtofflor som finns vid Designtorget!

Sen fortsatte vi till Tina och David där det fixades middag. Jonas hängde med Albin.

Heidi och jag fixade med maten.

Det dukades upp till hamburgerbuffé! När vi blev sugna på efterrätt så gick vi ner till glassbaren mittemot och åt dagens andra glass.

När det blev kväll hoppade vi på vagnen och åkte hem genom ett vackert Göteborg. Resten av kvällen låg vi alla fyra på golvet med tusen täcken och kuddar och kollade film. Bra början på maj!

Publicerad 05.05.2013 kl. 18:44

Hjärtformat fras

 

Det känns verkligen som allt vi länge gått och funderat och tänkt göra plötsligt händer! I går bokade vi resa och i dag skaffade vi oss ett våffeljärn. Så middagen var självklar.

Trots att våffeljärnet kändes lite löst och plastigt (inte som mammas tunga, gamla järn som gräddar dom bästa våfflorna) så visade det sig vara riktigt bra! Fina hjärtformade våfflor blev det ju i alla fall.

Och vi lyxade till det lite extra med färska bär också.

Det kan hända att detta kommer bli nån sorts söndagstradition. Ett bra våffelrecept har vi i alla fall hittat. Testa dessa frasvåfflor om ni är sugna!

Publicerad 28.04.2013 kl. 21:22

 

 

Hej jag är Hanna. Ständigt på jakt efter inspiration och fina saker. En sakletare och samlare. En pysslare och planerare. Österbotten är mitt hem men jag bor i Göteborg och jobbar med att rita kläder. Här blir det mest bilder på pyssel och hem, tankar och funderingar, samt mina växter.